keyboard_arrow_down
43

Makine Teknisyeni İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Makine Teknisyeni cancel
AREN TEKNOLOJİ A.Ş.
Makine Teknisyeni
AREN TEKNOLOJİ A.Ş.
Ankara İş Yerinde
Tam zamanlı
Bugün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
DEVA Holding A.Ş.
Makine Teknisyeni
DEVA Holding A.Ş.
Kocaeli İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
BEŞİKTAŞ TERSANE A.Ş.
Makine Teknikeri
BEŞİKTAŞ TERSANE A.Ş.
Yalova İş Yerinde
Tam zamanlı
2 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Makine Teknisyeni İş İlanları

Makineler, insan ve toplum hayatında giderek daha fazla rol almaya başlayan araçlardır. Makineleşme ve makine üretiminin artışı giderek makinelerin iş hayatında daha fazla yer bulmasının nedenlerinden biridir. Artık makineler olmadan neredeyse hiçbir iş yapılamaz haldedir. Makinelerin hayatımıza girmesi meslekleri de etkilemiştir. Bazı mesleklere artık talep azalırken bazılarına talep artan bir talep söz konusudur. Mühendis, tekniker, teknisyen ve daha birçok kişi tek bir cihazın üretiminde rol alabilir. Makine teknisyenleri de burada önemli bir konuma sahiptir. Makine teknolojisinin gelişmesi ile birlikte istihdam alanları oldukça fazladır. Makine teknisyeni iş ilanları ve istihdam fırsatlarını incelemek için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin. 

Makine Teknisyeni Ne İş Yapar?

Güncel makine teknisyeni iş ilanları arasında yer alan iş tanımlarında makine teknisyenlerinin görev ve sorumlulukları çalıştıkları yere bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak makine teknisyenleri; 

  • Makinelerin ve makine parçalarının bakım ve onarımını yaparlar.
  • Makinelerin parçalarını bir araya getirme ya da ayırma işlemlerini gerçekleştirir.
  • Gerektiğinde makinenin ya da parçaların çizimlerini yaparlar.
  • Parçaların kontrolünü yaparlar. Düzeltilmesi gereken hataları tespit edip düzeltirler. Gerektiğinde şekil verirler.
  • İşlemleri tamamlanan makinenin kontrollerini gerçekleştirir, bir sorun tespit edilirse bu sorunun nedenlerini anlamaya çalışır ve düzeltirler. 
  • Lehim ve kaynak yaparak çeşitli malzemeleri bir araya getirirler.
  • Hesaplama işlemlerini yaparlar. 

Makine teknisyeni iş ilanları bay ve bayan eleman arayan firmalara ulaşmak için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin. 

Nasıl Makine Teknisyeni Olunur?

Makine teknisyeni iş ilanları için başvuru yapmak istiyorsan ilköğretimi tamamladıktan sonra Endüstri Meslek, Anadolu Meslek ya da Teknik Liseleri tercih etmiş olman gerekir. Bu liselerde okuyan kişiler makine teknolojisine yönelik bir bölüm seçerek mesleğe dair eğitim almaya başlayabilir. Bu eğitim süresince makine teknolojilerine dair hem teorik hem uygulamalı dersler verilir. Öğrenciler çeşitli iş yerlerinde staj yaparak mesleki tecrübe kazanır. Liseden mezun olduktan sonra makine teknisyeni olarak işe başlayabilirler. Ancak çeşitli fabrikalarda ve atölyelerde çalışan makine teknisyenlerinin belirli bir makine üzerine yoğunlaşmaları ve uzmanlaşmaları iş bulma sürecinde avantaj olacaktır. Ayrıca mezun olduktan sonra üniversitede makine ile ilgili bir bölüm tercih ederek mesleki anlamda ilerleyebilirler. Makine teknisyeni iş ilanları bayan ve bay eleman arayan firmalara kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin.

Makine teknisyeni olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Güncel makine teknisyeni iş ilanları için başvuru yapmak istiyorsan öncelikle mesleki olarak yeterli donanıma sahip olmalısın. Bedensel olarak dinamik ve güçlü olmalısın. El göz koordinasyonun da gelişmiş olmalıdır. Teknik çizim yapabilmelisin. Makine teknisyeni olmak için el becerileri oldukça önemlidir. Makine teknisyenleri makinelerin bakım ve onarımından bir araya getirilmesine kadar her alanda ellerini çalıştırırlar. Sahip olman gereken bir diğer özellik üç boyutlu algı yeteneği ve mekanik alana yatkınlıktır. Aynı zamanda sayısal becerileri gelişmiş kişiler için bu meslek daha uygundur.

Makine teknisyeni çalışma şartları nasıldır?

Makine teknisyenlerinin çalışma ortamları genellikle gürültülüdür. Çoğu işyerinde kapalı ortamda çalışırlar. İş süresince güç kullanmaları gerekebilir. Genellikle ayakta çalışmakla birlikte farklı pozisyonlarda çalışmaları da gerekebilir. Makine teknisyenleri mühendis, usta veya diğer çalışanlarla koordineli halde çalışır. Takım çalışması bu meslek için önemlidir. Makine teknikeri iş ilanları İstanbul ve diğer illerde eleman arayan firmaları görmek için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin.

Makine teknisyeni olarak nerelerde çalışma imkanı bulabilirim?

Makine teknisyenleri atölyelerde, fabrikalarda, kısacası makine üretimi, onarımı, kontorlü yapılan hemen hemen her yerde çalışma imkanı bulabilirler. Meslekte kendisini geliştirenler tekniker ünvanını kazanarak çalışma şansını artırabilir. Makine teknikeri iş ilanları Ankara konumundaki firmalara başvurmak için kariyer.net’i ziyaret edebilirsin. Filtre seçeneklerini kullanarak yaşadığın bölgeye yakın olan iş ilanları ve fırsatlarını listeleyebilirsin.

Makine teknisyeni iş ilanlarına nasıl başvuru yapabilirim?

Makine teknisyeni iş ilanlarına başvuru yapmak için öncelikle kariyer.net’te özgeçmiş oluşturman gerekir. Daha sonra konumunda arama yaparak sana en yakın güncel makine teknisyeni iş ilanları ve alım fırsatlarını görebilirsin. Bunlardan sana en uygun olanı bulmak için filtreleme seçeneklerini kullanabilirsin. Başvurunu gönderdikten sonra firmayı takip ederek yeni yayınlanan iş ilanlarından haberdar olabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Makine teknisyeni nasıl tekniker olabilir?

Makine teknisyeni isen ve makine teknikeri olmak istiyorsan bazı eğitimleri alman gerekir. Makine teknisyeni olmak için en az lise ve dengi okullardan mezun olmak yeterlidir. Bu liseler genel olarak meslek liselerini kapsar. Makine teknikeri olmak için üniversitelerin ilgili önlisans ya da lisans programlarının mezun olman gerekiyor. Bu bölümlerden eğitim alarak makine teknikeri olabilirsin. Makine teknikeri olmak için bu alan ile ilgili yeterli bilgiye ve deneyimlere sahip olman da gerekiyor. Bilgi ve deneyimler sayesinde makine teknikeri olarak çalışabilirsin.

Makine teknisyeni hangi alanlarda istihdam edilir?

Makine teknisyeni olarak çalışmak istiyorsan çok sayıda alanda istihdam edebilirsin. Makine teknisyeni, herhangi bir makinenin arızasını yapar. Bakım v eonarım işlerinden sorumludur. Makine ve parçaları hakkında detaylı bilgiye sahiptir. Bu sayede birbirinden farklı birçok makinenin arızasını tamir edebilir. Bu sebeple makine teknisyenleri, gıda, otomotiv, ilaç sanayi, hızlı tüketim malları, iş makineleri gibi birçok alanda istihdam edebilir. Bakım ve onarım, üretim-imalat, teknik gibi birçok departmanda da istihdam edebilir. Makine teknisyenine olan ihtiyaç oldukça fazladır. Bu sayede çok sayıda alanda makine teknisyeni olarak çalışabilecek adaylara ihtiyaç duyulur. Makine teknisyeni olarak çalışmak istiyorsan hangi alanlarda çalışabileceğini öğrenmek için Kariyer.net üzerindne araştırma yapabilirsin.

Makine teknisyeninin çalışma ortamı nasıldır?

Makine teknisyenleri genel olarak atölye ve fabrikalarda çalışırlar. Birçok makinanın bulunduğu bu ortam oldukça gürültülüdür. Makine teknisyenleri gün boyunca ayakta çalışırlar. Yapılan işe göre oturma, eğilme, diz çökme gibi pozisyonlar gereken durumlar yaşarlar. Çalışırken birçok kişi ile iletişim halinde olurlar. Bu kişiler genel olarak iş veren, usta, formen ve mühendisler, iş meslektaşları ve gereken durumlarda ise malzeme satıcılarıdır. Bazı koşullara göre çalışma ortamları tehlikeli hal alabilir. Bu sebeple güvenlik önlemleri alarak çalışırlar. Makine teknisyeni olmak istiyorsan çalışma ortamında dikkatli ve tedbirli olmalısın.

Makine teknisyeni hangi üretim makinelerini kullanırlar?

Makine teknisyenleri, parça işi makine üreten işletmelerde, makina montaj atölyelerinde, bakım ve onarım isteyen her türlü işletmelerde çalışabilir. Makine teknisyenleri çalışma ortamlarına ve alanlarına göre farklı üretim makineleri kullanırlar. Makinelerde montaj gerektiren tüm üretim makinelerini kullanabilirler. Bu sebeple eğitim alırken üretim makineleri hakkında bilgi sahibi olmalısın. Genel olarak makine teknisyenleri, montaj takım, elektrik ve oksijen kaynak makinesi, hava kompresörü, mekanık kaldırıcı makinesi gibi birçok çeşitli üretim makineleri kullanırlar.

notifications İş Alarmı kur