warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Satış

Satış

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

999+ başvuru

Departman

Satış

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Johnson & Johnson Türkiye, Ankara lokasyonun’da görev alacak Satış Müdürü aranmaktadır.

İnsanları birey olarak önemseyerek dünyaya hizmet etmek, 125 yılı aşkın bir süredir Johnson & Johnson çalışanlarımıza ilham kaynağı olmuş ve bir bütün haline getirmiştir. İnsanların sağlığını daha iyi kılan yenilikçi fikirler, ürünler ve hizmetleri, detaylı araştırmalar ve bilimsel çalışmalarla sunuyoruz. Johnson & Johnson Ailesi çalışanları, dünyanın her yerinde her gün milyarlarca insanın yaşamlarına dokunmak için sağlık alanında ortakları ile işbirliği yapmaktadır.

Johnson & Johnson 2018 yılında 81.6 milyar dolarlık cirosuyla tüketici, ilaç ve medikal cihazlar pazarlarına yönelik çalışanlarımız ile dünyanın en kapsamlı ve geniş veri tabanına sahip sağlık ürünleri üreticisi ve ilgili hizmet sağlayıcısıdır. Dünya çapında 265 tane ofisimiz ve yaklaşık 126,500 çalışanımız ile Johnson & Johnson ürünleri her gün milyarlarca insanın yaşamına dokunmaktadır.

Kültürel çeşitliliği öne çıkaran anlayışımız, çalışanlarımızın farklılıklarını kucaklıyor ve bütünsel bir ortamı taahhüt etmektedir. Çalışanlarımıza fırsat eşitliği sağlayan bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Şirket kültürümüz, Andımız’ da yer alan ortak değerlerimizle bütünleşmiştir. Çeşitli ve farklı bakış açılarını içeren kültürümüz, çalışanlarımızın iş ve özel yaşamları arasında etkili bir denge kurmalarına yardımcı olmakta ve çevrelerine olumlu etki yapma yönündeki çabalarına da destek olmaktadır.


 Pozisyonun Amacı:

      İş  Birim yapısına bağlı olarak, sorumlusu olduğu coğrafik bölge ve/veya ürün gruplarına göre verilen satış hedeflerini gerçekleştirmek üzere kendisine bağlı satış ekibini yönlendirmek ve bayileri yönetmek


 Temel Sorumluluklar:

 - Uzun vadeli iş birim satış stratejilerinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla saha satış verilerini iş birim yöneticisine iletir. Belirlenen stratejiyi, saha ekibine en iyi şekilde anlatır ve etkin uygulanmasını yönetir. 

 - İş Birimi’nde gelecek yılın İş Planı (BP) hazırlanmasında kendisinden beklenen satış tahminlerini oluşturur, Bayi’lerden satış tahminlerini ürünler bazında alır, masraf ve giderler konusunda tahminlerini de toplayarak,  verilerini iş birim yöneticisine iletir.

 - Belirlenen iş planına (BP) göre, iş birim yöneticisi ile yıllık satış aktivitelerini planlar. Sorumlusu olduğu bölgede ve pazarın durumunu göz önüne alarak saha ekibine dengeli bir hedef paylaşımı yapar, mutabık kalır, ekibini Sağlık Hizmetleri Uyum Kurallarına göre yönlendirir ve uyumu sağlar.

 - Operasyon ile yakın işbirliği içerisinde satış tahminlerini, gerçekleşen siparişleri, buna karşılık ürünlerin devamlılığını sağlanması konusunda destek verir. Pazarlama Müdürü veya Ürün Müdürü ile yakın işbirliği halinde pazarlama strajilerinin sahada uygulanmasını takip eder, değişen şartları ve mevcut koşulları hemen bildirir. Kongrelere katılır, ekibini bu etkinlikte organize eder.

 - İş Birimi’nin yapısına bağlı olarak Bayilerle ilgili aşağıdaki iletişimi kurar:

  • Bayileri şirket satış ve pazarlama stratejileri hakkında bilgilendirir, bayi nezdinde  ürünlere ilişkin ilk iletişim noktası olarak faaliyet gösterir, Bölge Yöneticilerinin Bayi elemanlarını etkin yönetmesini sağlar
  • Bayi üzerinden bilgi akışı sağlar
  • Satış tahminlerinin siparişe dönüşmesini takip eder,
  • Fiyatlandırma Departmanı tarafından duyurulan iskonto ve varsa kampanya süreçlerinin iletişimini yapar.
  • Bayilerin katılacakları ihaleler kapsamında  ürünlere ilişkin  ihtiyaç duyacakları teknik bilgileri sağlar.  
  • Ürün akışının sağlıklı bir şekilde  sağlanması konusunda ilgili departmanlar ile görüşüp koordinasyonu sağlar.
  • DCO departmanının aylık olarak düzenli takip ettiği stok ve satış adedi bilgilerinin bayi tarafından gönderilmesinin sağlar ve takip eder. Ayrıca alacak takibinde finans departmanına destek verir.
  • Bayi toplantıları düzenler, gündem oluşturur, eğitimleri günceller

Koçluk yapmak amacıyla kendisine bağlı saha ekibini ziyaret eder, Kilit Müşteri ziyaretlerini birlikte yapar. O hastane konusunda Fikir Lideri’nin görüşlerini alır,  iş birim yöneticisinin o hastane ile ilgili ne yapmak istediğine bağlı olarak çalışmalar bazında netleştirildiğinde, çalışmaların sonucu yapılması gerekenleri takip eder. 

Satış ekibinin Bölge dağılımı optimizasyonu yapar, iş birim yöneticisi ile mutabık olur.  Ekip performansında kritik rol oynayacak saha kriterlerini yöneticisine bildirir. Üst Yönetim tarafından karar verilen Prim Sistemini saha ekibine duyurur.

Haftalık, aylık, 3 aylık satış takibi yapar, hastane ve doktor bazında frekans planlamasını kontrol ve takip eder. Satış bütçesinin etkin kullanımı açısından, gider ve masrafları kontrol eder. Haftalık realizasyon takibini yapar, satış analizlerini yapar, konsolide satışları raporlar. Aylık Pazar analizini yapar, güncel bilgiyi raporlar.

- Satış ekibinde kendisine bağlı çalışanların profesyonel ve yetkinlik bazlı gelişiminden sorumlu olarak, koçluk yapar, eğitimlerini planlar, gelişimlerini izler, performanslarını etkin bir şekilde yönetir. Ekibi içinde adil bir yönetim sergileyerek güven ve istikrar sağlar. Ekibinin projeler üretmesini teşvik eder, bu görevlerin sonuçlandırmasını izler ve bu aktivitelerin sonuca nasıl yansıdığını takip eder. Ekibte performans veya diğer (davranış, kurallar, Credo, vb) problem varsa, vakit geçirmeden önlemini alır.

- Satış ve ekip yönetimi ile ilgili sürekli gelişimini sağlar, bu konuda yöneticisi ile bilgi alış-verişinde bulunur, toplantı yapar. Gelişim alanınını belirler, bu konuda eğitim almak üzere harekete geçer. Satış ile ilgili tüm süreçlerin geliştirilmesi ve/veya iyileştirilmesini sağlar, bu konuda insiyatif alarak sonuçlandırır.


 Temel Performans Kriterleri: (Performans Hedefleri)

  • Satış hedeflerini tutturmak
  • Karlılığa katkıda bulunacak ürünlere odaklanmak
  • Planlanan aktivitelerin zamanında gerçekleştirmek
  • Bayi yönetimi ile şirket kar-zarar dengesini kontrol altında tutmak
  • Başarının tüm bölgelere dağıtmak


Genel Nitelikler:

  • Üniversite mezunu
  • Medikal Cihazlar sektöründe en az 5 yıl deneyimli
  • Bölgelere dağılmış satış ekibi yönetimi deneyimine sahip
  • Saha satış deneyimine sahip
  • Analitik,sonuç odaklı ve iletişimi kuvvetli
  • İyi seviyede ingilizce bilen
  • Ankara'da ikamet eden
  • Analitik düşünebilen
  • Hedeflerle yönetme becerisine sahip
  • Etkin planlama ve organizasyon yapabilen
  • Müşteri odaklı
  • Etkin geri bildirim verebilen
  • Takım çalışmasına uygun olabilen 
  • Etkin zaman yönetimi yapabilen

Aday Kriterleri

En az 5 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)
B sınıfı

Satış Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satış Müdürü Satış Müdürü Maaşları Satış Müdürü Nasıl Olunur? Satış Müdürü Nedir? Satış Müdürü İş İlanları
Hakkımızda

Johnson & Johnson Türkiye Who is Johnson & Johnson Johnson&Johnson is celebrating 125 years as the world’s most comprehensive

Şirket Sayfasına Git

Satış Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Satış Müdürü Satış Müdürü Maaşları Satış Müdürü Nasıl Olunur? Satış Müdürü Nedir? Satış Müdürü İş İlanları