warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Üretim Planlama Müdürü

HumanGroup

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

15 - 25 yıl arası

Departman

Üretim / İmalat

Üretim / İmalat

Başvuru Sayısı

408 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

15 - 25 yıl arası

Başvuru Sayısı

408 başvuru

Departman

Üretim / İmalat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Türkiye döküm sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri için “Üretim Planlama Müdürü” arayışımız bulunmaktadır.

Görev tanımı:

·      Pazarlama-Satış Bölümü’nün, müşterilerden alarak sisteme girdiği yıllık tahmini siparişlerin, iş merkezleri bazında kapasite doluluklarını hesaplamak ve bütçeye baz teşkil edecek yıllık firma/ürün adetlerinin belirlenmesinde sipariş azaltma/ek sipariş alma için Pazarlama- Satış Bölümü’ne veri sağlamak ve koordineli çalışarak kapasite planlarını yapmak.

·      Yıllık Sevk planını hazırlamak ve raporlamak.

·      Hazırlanan yıllık plana göre tüm hatlar bazında kapasite doluluklarının ve darboğazların belirlenmesi ve gelecekteki yatırım ihtiyaçlarının belirlenmesinde baz teşkil etmek üzere Genel Müdür’e raporlamak.

·      Revize edilen plana göre işgücü ve malzeme ihtiyaçlarını belirlemek ve Genel Müdür’e raporlamak.

·      Hazırlanan aylık plana göre hafta bazında firma/hat bazında satış tonaj ve cirolarını, malzeme ve işgücü ihtiyaçlarını, kapasite doluluklarını ve darboğazları belirlemek ve Pazarlama ve Satış Müdürü’ne ve Genel Müdür’e raporlamak.

·      Mevcut kapasitelere göre sistemde düzeltilmiş siparişler baz alınarak, hafta bazı aylık sevk planı hazırlamak ve ilgili Bölümleri ve Tedarikçileri bilgilendirmek.

·      Kapasite altında sipariş olması durumunda, hatlardaki boşluklara göre ek sipariş alınması, kapasite üstü sipariş olması durumunda sipariş iptalleri veya ötelemeler yapması için Pazarlama-Satış Bölümü’ne bilgi vermek ve ortak çözüm üretmek.

·      Boş kalan hatları Genel Müdür’e raporlamak. Alınan stoka üretim ya da duruş kararlarına göre hazır edim programını revize etmek, raporlamak. 

·      Gerçekleşen üretimi izlemek, üretim planlarına uyumu takip etmek, sapmalar, geciken üretimler için; Üretim Müdürlüğü, Kalite Müdürlüğü ve Pazarlama-Satış Bölümü ile birlikte aksiyonları planlayıp, çözüm oluşturmak.

·      Müşteri Talepleri doğrultusunda ambalaj spekleri oluşturmak, kullanımını sağlamak, taleplerin uygunluğunu kontrol etmek. Ambalaj Malzemelerinin maliyetlerini temin ederek detaylandırmak, güncellemek ve raporlamak. Ambalaj malzeme taleplerini yaratmak.

·      Müdürlüğü’ne bağlı bölümlerde kullanılan tüm sarf malzemelerin standartlarını kontrol etmek ve standartlarda maliyet düşürücü tedbirler almak.

·      Hammadde ve yardımcı hammaddelerin stoklarını, dökülen parça kayıtlarını tutturmak ve bunları günü gününe kontrol etmek. Kullanılan hammadde, yardımcı hammadde vb. sarf standartlarını günlük olarak takip etmek. Aylık sarf raporlarını ilgili Bölümlere raporlamak.

·      İşleme, Taşlama, Boya ile ilgili işleri planlamak ve uygulamak.

·      Çevre Yönetim Temsilcisi’nden gelen talimatlara göre Çevre Yönetim Sisteminin işlerliğini sağlamak ve çalışanlarını çevre konusunda bilgilendirmek, her türlü çalışmalarında çevresel değerleri göz önüne almak, bölüm çevre sorumlusu ile koordineli olarak çalışmak.

·      Kendisine bağlı olan tüm personelin teknik emniyet, iş sağlığı ve iş güvenliği konusundaki kanun ve tüzüklere uygun çalışmasını temin etmek.

·      Üretim planına bağlı olarak, malzeme ihtiyaç planlarının oluşturulmasını sağlamak.

·      Malzemelerin tedarik durumunun takip edilmesini, olası tedarik problemlerine karşı üretim programlarındaki sapmaları minimumda tutacak aksiyonları tespit etmek, gerçekleştirilmesini sağlamak.

·      Stok kontrol durumunu kontrol etmek, stok devir hızı hedefine bağlı olarak gerekli yönetim faaliyetlerini gerçekleştirmek.

·      Müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak sevkiyatların yapılmasını sağlamak.

·      Üretim Planlama & Kontrol raporlarını hazırlamak/değerlendirmek, ilgili bölümlerle paylaşmak.

·      İmalat durumunu değerlendirerek, hedeflere ulaştıracak aksiyonların alınmasını sağlamak.

·      PO değişikliklerini takip etmek, plan ve programlarda gerekli güncellemelerin yapılmasını sağlamak.

·      ERP programının geliştirilmesini sağlamak

       

    Aranan nitelikler:

     

    ·      Mühendislik formasyonuna sahip olmak (tercihen Endüstri ya da Makine Mühendisliği)

    ·      İyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip olmak

    ·      Döküm teknolojisi ve/veya otomotiv sektöründe 15 yıl ve üstü tecrübeye sahip olmak ve bunun en az 5 yılında ekip yönetmiş olmak

    ·      Etkin iletişim, ikna gücü ve yöneticilik becerilerine sahip olmak

    ·      Kalite Yönetim Sistemlerine hâkim olmak

    ·      Müşteri memnuniyeti ve müşteri yönetimi konusunda tecrübeye sahip olmak

    ·      Raporlama tekniklerine hâkim olmak

    ·      ERP yazılımlarına hâkim olmak, MES, SAP, BPM ve PP süreçlerini bilmek ve aktif olarak kullanmak

    Aday Kriterleri

    Üniversite(Mezun)

    Üretim Planlama Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Üretim Planlama Müdürü Üretim Planlama Müdürü Maaşları Üretim Planlama Müdürü Nasıl Olunur? Üretim Planlama Müdürü Nedir? Üretim Planlama Müdürü İş İlanları
    Hakkımızda

    Hg Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.

    Şirket Sayfasına Git

    Üretim Planlama Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

    Üretim Planlama Müdürü Üretim Planlama Müdürü Maaşları Üretim Planlama Müdürü Nasıl Olunur? Üretim Planlama Müdürü Nedir? Üretim Planlama Müdürü İş İlanları