Konya(Selçuklu)

İş Yerinde

İş Yerinde

5 gün önce güncellendi

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 7 yıl tecrübeli

Departman

Planlama

Planlama

Başvuru Sayısı

96 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

En az 7 yıl tecrübeli

Başvuru Sayısı

96 başvuru

Departman

Planlama

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

HR Partners, insan kaynakları fonksiyonları ve danışmanlık sektöründeki deneyimli kadrosu ile iş ortaklarına etkin çözümler sunmak amacıyla 2017 yılında kurulmuştur. İşkur onaylı özel bir istihdam bürosu olarak hizmet vermektedir. Deneyimli ve uzman kadrosuyla global ve yerel müşterilerini uzman, orta ve üst düzey seçme ve yerleştirme, yetenek yönetimi, kariyer danışmanlığı, maaş araştırma, değerlendirme merkezi gibi alanlarda desteklemektedir. Her alanda iş ortaklarına ve adaylarına esnek yaklaşımlar geliştirmektedir.

Danışmanlığını yapmakta olduğumuz "Makine'' sektöründeki müşterimiz için ‘’Planlama Müdürü" rolünde bir arayışımız bulunuyor.

Genel Nitelikler

· Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun,

· İlgili alanda minimum 7 yıl deneyim sahibi,

· Planlama modelleri, talep tahmini ve satın alma yönetimi konusundan bilgi sahibi,

· Planlama becerileri gelişmiş, gelen siparişlere göre malzeme ihtiyaç ve bağlı olarak üretim planlaması yapılıp takip edecek,

· Üretim planlama ve tedarik konularında süreçleri iyileştirecek yöntemler geliştirebilecek,

İş Tanımı

·  Master planlama kural ve prensiplerini tanımlamak.

· Dönemsel talep tahminlerinin (ürün bazında ve katlanabilir bomlu vinç, platform ve mobil vinç ürün gruplarının tümü için) toplanıp değerlendirilmesini sağlamak. Stoğa üretim miktarlarının belirlenmesini sağlamak. Master üretim planının (Yıllık) oluşturulmasını sağlamak (Yurtiçi Satış / Yurtdışı Satış ve Üretim bölümleri ile birlikte) ve yönetimin onayına sunmak.

· Kesinleşmiş siparişler doğrultusunda (AYLIK) üretim programlarının (kesim / montaj) oluşturulmasını sağlamak. Siparişi kesinleşmiş (iç sipariş / stoğa üretim de olabilir) iş emirlerinin (300'lü emirler) açılmasını, üretime aktarılmalarını sağlamak.

· Fabrika üretim gerçekleşmelerinin master üretim planları ile uyumunu takip etmek üzere şablonlar oluşturulmasını sağlamak. Oluşturulan şablonların takibinin yapılmasını ve gelişmelerin raporlanmasını sağlamak.

· Üretim programında meydana gelen değişiklikler hakkında ilgili bölümlerin bilgilendirilmelerini sağlamak. Satış planındaki ve siparişlerdeki değişikliklere göre üretim planlarının güncellenmesini güvence altına almak (tanımlanmış prensipleri bozmayacak şekilde).

· Master planının sürekli güncel tutulmasını sağlamak ve satış ekiplerinin planı takip etmelerini güvence altına almak. Satış bölümlerinden gelen (master plan dışı) müşteri taleplerinin değerlendirilmelerini sağlamak, mevcut koşullar altında en gerçekçi terminleri verilmesini sağlamak / verilebilecek terminlere yönelik görüşlerde bulunmak.

· Üretim verilerinin, MAX sistemine doğru şekilde girilerek stokların güncel ve doğru şekilde takip edilmesini sağlamak (Teslim edilen siparişlerde iş emrini (300lü ana iş emirleri) kapatmak, vb.)

· Master plana göre parçaları kesilecek araç listesinin oluşturulmasını sağlamak.

· Servis bölümü ile koordineli bir şekilde servislerin malzeme ihtiyacı (Bu ihtiyaç yarı mamul parçaları da içermektedir) tahminlerini oluşturmak.

· Gelen malzemelerin standartlara uygun olarak kontrol ve kabulünün yapılmasını sağlamak (kalite kontrol tarafından yapılacak detaylı değerlendirmeler dışında). Sipariş ve irsaliye kontrolünün yapılmasını sağlamak. Uygun olması halinde malzemenin kabul edilmesini, aksi durumda durumun satın alma bölümüne iletilmesini sağlamak. Teslimat ile ilgili kayıtların tutulmasını sağlamak. Yılsonunda depo sayımının yapılmasını sağlamak.

· Sürekli olarak pazarı analiz etmek / edilmesini sağlamak. Piyasa ile ilgili gelişmeleri ve değişimleri takip etmek / edilmesini sağlamak.

· Bölümlerden gelen malzeme taleplerini değerlendirecek sistemi kurmak (sadece planlama bölümünden gelen taleplerin değil, bakım bölümünden, idari bölümlerden, üretim bölümlerinden, vb. gelecek tüm talepler). Malzeme talebi onayı yetki limitlerini yönetim ile birlikte belirlemek. Bölümlerden gelen malzeme taleplerini uygunluk açısından (bütçe yapısını oluşturmak ile alakalı) değerlendirmek ve sonuçların talep eden bölüm ile paylaşmak.

· Üretim planlama bölümü ile birlikte malzeme termin sürelerinin, minimum stok seviyelerinin ve sipariş büyüklüklerinin doğru şekilde tanımlanmalarını sağlamak.

Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)

Planlama Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Planlama Müdürü Planlama Müdürü Maaşları Planlama Müdürü Nasıl Olunur? Planlama Müdürü Nedir? Planlama Müdürü İş İlanları