warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Network Güvenlik Operasyon Mühendisi

Firma Bilgisi Gizli

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

Bilgi Teknolojileri / IT

Bilgi Teknolojileri / IT

Başvuru Sayısı

253 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

253 başvuru

Departman

Bilgi Teknolojileri / IT

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

  • Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun,
  • Teknik ingilizce konuşabilen, yazabilen, okuyabilen,
  •  30 – 45 yaşları arasında,
  •  Network altyapılarının ( switch, router, wireless controller, mpls, voice gateway, load balancer vb. ) gibi network ürünlerinin kurulumu ve yönetimi konularında en az 5 yıl tecrübeli,  bu ürünlerin günlük operasyonları sırasında gelen kullanıcı sorunlarını çözebilecek, operasyonel işleyişini ve performanslarının izlenmesi ,takip ve raporlamasını yapabilecek, tercihen CCNP sertifikası  olan
  • Güvenlik altyapılarının ( next generation firewall, https inspection, IPS, AV, Sıfırıncı gün ataklar, son kullanıcı güvenliği, Email Security, Sandbox vb. ) gibi güvenlik  ürünlerinin kurulumu ve yönetimi konularında en az 5 yıl tecrübeli,  bu ürünlerin günlük operasyonları sırasında gelen kullanıcı sorunlarını çözebilecek, operasyonel işleyişini ve performanslarının izleme takibini ve raporlamasını yapabilecek, tercihen  CCSE R80.x sertifikası olan
  • Sistem altyapıları ( microsoft, linux, vmware, active directory, exchange, server, storage, backup ) kaynaklı sistem sorunları ile network & güvenlik sorunlarının doğru analizini yaparak sistem ekipleri ile sorun takibi yapabilecek seviyede, sistem ekiplerine kendisini ifade edebilecek seviyede sistem, active directory, dhcp, dns, microsoft, windows, linux, vmware sanallaştırma, storage, backup konularında yeterli seviyede bilgi sahibi,   
  • Daha önce Firewall clustering, network segmantasyon, internet yedekliliği, bgp geçiş,  802.1x kablolu&kablosuz – NAC – misafir network, son kullanıcı güvenliği,  SIEM projelerinde görev almış olması tercih sebebidir.
  • Teknik Raporlama ve analiz yetenekleri gelişmiş,
  • Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,
  • MS Office programlarına hakim, visio vb çizim programları kullanmayı bilen
  • Sigara içmeyen,
  • Ehliyet sahibi olup, şehir içi ve dışı aktif araç kullanabilen,
  • Askerlik ile ilişkisi bulunmayan,
  • Tercihen İstanbul'da ikamet eden
  • Öğrenme ve gelişmeye açık, konsantrasyonu yüksek, izleme, problem tespit etme, raporlama  ve takip becerisi iyi,  araştırmacı,  şirket içi ve müşteri ilişkileri konusunda tecrübeli, sabırlı, yoğun ve planlı  çalışabilecek, çevresine saygılı, iş ahlakı ve etik kurallarını iyi bilen bay çalışma arkadaşı arıyoruz.  

İŞ TANIMI

Danışmanlığını üstlendiğimiz finans sektöründe faaliyet gösteren müşterimizin İstanbul Avrupa yakası merkez ofisinde uzaktan ve gerektiğinde yerinde görevlendirilecek “Network Güvenlik Operasyon Mühendisi'' arıyoruz.

  • Genel network altyapısının ( internet, wan, lan, dmz, santral network, backup network, vmware network, wifi, misafir network ) 7x24 SLA süreleri içerisinde yerinde ve uzaktan operasyonel sürekliliğini sağlamak, gelen kullanıcı sorunlarına ilk teknik desteğin verilmesi, gerekli durumlarda konuyu 2.seviyeye eskale ederek takibi, günlük operasyonu düzenli izlemek, gerekli proaktif tedbirleri almak, düzenli günlük altyapı ile ilgili checklistleri yapmak, haftalık ve aylık yöneticisine operasyon hakkında raporlamak.
  • Genel güvenlik altyapısının ( firewall, ips, ddos, sandbox, end point, email security, 802.1x kimlik kontrolü ) 7x24 SLA süreleri içerisinde yerinde ve uzaktan operasyonel sürekliliğini sağlamak, gelen kullanıcı sorunlarına ilk teknik desteğin verilmesi, gerekli durumlarda konuyu 2.seviyeye eskale ederek takibi, günlük operasyonu düzenli izlemek, gerekli proaktif tedbirleri almak, düzenli günlük altyapı ile ilgili checklistleri yapmak, haftalık ve aylık yöneticisine operasyon hakkında raporlamak.
  • Müşteriden gelen talepleri doğru anlayarak, çağrı kaydının açılması, helpdesk üzerinden çağrıların takibi ve kapatılması, müşteriden gelen sorunları 2. Seviyeye filtreleyerek eskale etmesi.
  • Gelen network & güvenlik ile ilgili teknik sorunları,  SLA süreleri içerisinde, hızlı, proaktif ve kalıcı çözüme kavuşturmak, gerektiği durumlarda vendor ile görüşmeleri sağlamak ve vendor case takiplerini yapmak.
  • Canlı’da kullanılan network & güvenlik cihazlarının sistem odasında kesintisiz çalışması, kablolama ve etiketlemelerinin düzenli yapılarak sistem odasındaki müdaheleleri minumuma indirmek. Kabinet yerleşim planlarını çizerek, patch panel aynalama dokümanlarını güncel tutmak.   
  • Yeni gelen network & güvenlik cihazlarının sistem odasında fiziksel montaj, kablolama, etiketlemelerinin yapılarak ilk kurulumlarının yerinde yapılmasında proje ekiplerine destek vermek. Proje ekiplerinden kurulum sonrası operasyon için üzerine devralmak.
  • Genel network & güvenlik altyapısının network topolojilerini, değişiklikler sonrası revize ederek topolojileri güncel tutmak.
  • Sorumluluğuna verilen tüm network ve güvenlik cihazların periyodik bakımları,  güncel envanterlerinin tutulması, lisanslarının takip edilmesi,
  • Son kullanıcı güvenlik çözümlerinin ve vpn çözümlerinin teknik operasyonunu yürütmek,
  • Güvenlik cihazları monitoring ekranları üzerinden, günlük içerden ve dışardan gelebilecek ihlal ve riskli logları izlemek ve proaktif önlemler almak, ilgililere zamanında raporlamak,
  • Günlük – haftalık - aylık monitoring ekiplerinden gelen raporları inceleyerek içerden ve dışardan gelmeye çalışan yada gelmiş ihlal ve riskleri izlemek ve proaktif önlemler almak açık servisleri ve hatalı konfigürasyonları tespit ederek, yöneticilerine raporlamak ve planlı çalışmalar ile önleyici faliyetler alarak sorunların tekrar edip etmediğini takip etmek. 
  • Network & güvenlik cihazlarının konfigürasyon yönetimi ve konfigürasyonlarının düzgün yedeklenmesi,  oluşan problemler için kök neden analizini yapmak, çözüm faaliyetleri gerçekleştirmek.  Gerektiğinde 2. Seviye mühendislerden operasyonel destek almak ve raporlamak.

Aday Kriterleri

5 - 10 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)
B sınıfı

Network Güvenlik Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Network Güvenlik Mühendisi Network Güvenlik Mühendisi Maaşları Network Güvenlik Mühendisi Nasıl Olunur? Network Güvenlik Mühendisi Nedir? Network Güvenlik Mühendisi İş İlanları

Gizli Firma

Neden Şirket Bilgileri Görünmüyor?

Bu şirket, bilgilerini gizli tutmayı tercih ediyor. Şirketle iletişime geçerek, paylaşılan bilgilerin doğru olduğunu teyit ettik. Başvurunun değerlendirilmesi halinde, şirket seninle gerekli bilgileri paylaşacaktır.

Network Güvenlik Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Network Güvenlik Mühendisi Network Güvenlik Mühendisi Maaşları Network Güvenlik Mühendisi Nasıl Olunur? Network Güvenlik Mühendisi Nedir? Network Güvenlik Mühendisi İş İlanları