warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Kalite Güvence Sorumlusu

Fermente Mutfağım

İstanbul(Asya)(Pendik)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

Diğer

Diğer

Başvuru Sayısı

329 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

329 başvuru

Departman

Diğer

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Özet

Gerekli kalite belgeleri için gerekli başvuruların yapılması ve tedarik edilmesi, ilgili kapsamdaki uygulamaların uygulanması ve geliştirilmesi; ham, yarı ve bitmiş mamulün kontrolüne yönelik olarak; ham mamulün tedariki ve kabulünden, yarı ve bitmiş mamulün üretimi sırasında gerekli firma içi ve dışı (tedarikçiler vs) denetimlerin ve kontrollerin planlanması ve uygulanması, kayıt altına alınması. Tespit edilmiş olan uygunsuzluklara yönelik olarak gerekli aksiyonların belirlenmesi ve planlanması, takibinin yapılması, gerekli iyileştirmelerin sağlanması. Hatalı bir ürünün müşteriye sevk edilmesinin önüne geçecek olan gerekli her tip önlemin alınmasının sağlanması.

 

No

İş Tanımı

1

ISO, TSE, vb belgeler için gerekli başvuruların yapılması ve tedarik edilmesi. Belgelendirme veya Ara Kontrol süreçlerinde ve denetimlerinde tespit edilmiş olan uygunsuzluklara yönelik olarak gerekli aksiyonların belirlenmesi, planlanması ve takibinin yapılması, gerekli iyileştirmelerin sağlanması.

2

TS EN ISO, ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, TS EN OHSAS 18001, GMP, EUROCERT vs kapsamındaki uygulamaların yapılması, standart süreçlerin oluşturulması, geliştirilmesi ve korunması; ilgili dokümantasyonun (prosedür, talimat, form vs) oluşturulması, geliştirilmesi ve kayıt altına alınması.

3

GMP kapsamındaki uygulamaların yapılması, standart süreçlerin oluşturulması, iyileştirilmesi ve korunması; ilgili dokümantasyonun (prosedür, talimat, form vs) oluşturulması, geliştirilmesi ve kayıt altına alınması.

4

Kalite problemlerinin önlenmesi, çözümlenmesi ve kök neden analizi yapılıp gerekli önlemler alınarak kalite problemlerinin tekrarının önlenmesi.

5

Yalın Üretim ve Altı Sigma gibi uygulamaların devreye alınması; üretimin yalınlaştırılması ve sürekli iyileşmenin sağlanması, değişkenliklerin azaltılması, hata oluşumunun önüne geçilmesi, Altı Sigma (ve hatta tercihen Yedi Sigma) seviyesindeki bir hata oranında üretimin sağlanması, üretim maliyetlerinin azaltılması.

6

Ham, yarı ve bitmiş mamulün kontrolüne yönelik olarak; ham mamulün tedariki ve kabulünden, yarı ve bitmiş mamulün üretimi sırasında gerekli firma içi ve dışı (tedarikçiler vs) denetimlerin ve kontrollerin planlanması ve uygulanması, kayıt altına alınması. Tespit edilmiş olan uygunsuzluklara yönelik olarak gerekli aksiyonların belirlenmesi ve planlanması, takibinin yapılması, gerekli iyileştirmelerin sağlanması. Hatalı bir ürünün müşteriye sevk edilmesinin önüne geçecek olan gerekli her tip önlemin alınmasının sağlanması.

7

Kullanılan takım, ekipman ve ölçüm aletlerine yönelik olarak gerekli kontrollerin sağlanması; gerekli periyodik bakım, kalibrasyon, ölçüm doğrulama, onarım gibi uygulamaların planlaması, kontrolü ve uygulanması konusunda üretim birimleri ve ilgili kurumlarla gerekli koordinasyonun sağlanması ve gerekli faaliyetlerin yürütülmesi.

 

No

Gerekli Nitelikler

1

Üniversitelerin GIDA mühendisliği bölümü mezunu olması.

2

Kalite güvence ve kalite kontrol sistemleri ve belgelendirmeleri konusunda, tercihen gıda-organik gıda sektöründe, en az 2 yıllık tecrübeye sahip olması.

3

ISO, TSE, vb belgeler için gerekli başvuruları yapma ve bu tarz belgeleri firmaya kazandırma konusunda gerekli bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olması.

4

Tercihen gıda sektöründeki standartlara ve süreçlerine hakim olması, ürün bilgi dosyaları hazırlayabilmesi,

5

Tercihen Yalın Üretim, Six Sigma Black Belt veya Six Sigma Green Belt vb sertifikasyonlara ve bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olması; ISO 9001, Six Sigma, Yalın Üretim vb metodolojiler kapsamında; yalın iş süreçlerinin kurgulanması, yönetimi, analizi ve geliştirilmesi konusunda bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olması, 8D, SPC, FMEA gibi uygulamalara / metodolojilere hakim olması.

6

Kalite standartları kapsamındaki prosedür, talimat, form gibi dokümantasyonun oluşturulması, geliştirilmesi ve korunması konusunda yetkin olması.

7

Gerekli takım, ekipman ve ölçüm aletlerini kullanması.

8

Sürekli gelişim, iyileşme odaklı olması.

9

Temsil yeteneğinin olması.

10

Yüksek bir duygusal zekaya sahip olması.

11

Kişilerarası ilişkilerde güçlü olması; iletişime açık olması, kendisini iyi bir şekilde ifade etmesi, ikna kabiliyetinin yüksek olması.

12

Yöneticilik ve liderlik özellikleri taşıması.

13

Planlama, organizasyon ve kontrol konusunda tecrübeli ve yetkin olması.

14

Süreç ve aynı zamanda sonuç odaklı düşünmesi.

15

Sorumluluk sahibi olması; iş takibi konusunda istekli ve hassas olması, inisiyatif kullanması ve hızlı ve etkin karar vermesi.

16

Ekip çalışmasına yatkın olması.

17

Dinamik ve motive olması, yüksek tempolu çalışması.

18

Eğitime ve gelişime açık olması, kendisini sürekli olarak geliştirmesi.

19

Problem çözme konusunda istekli olması; analitik yönünün güçlü olması, kolaylıkla sebep-sonuç ilişkisi kurabilmesi.

20

Kalite ve müşteri odaklı olması.

21

Kurumsal yapıya uygun olması.

22

Gerektiğinde esnek çalışma saatlerine uyum göstermesi.

23

Microsoft Office ve LOGO programlarını kullanması.

24

Veri toplama, düzenleme, analiz etme ve raporlandırma konusunda bilgi, beceri ve tecrübe sahibi olması.

25

İyi seviyede İngilizce bilmesi.

26

B sınıfı sürücü belgesine sahip olması, aktif olarak araç kullanması.

27

Askerlik hizmetini tamamlamış olması (erkek adaylar için).

28

İstanbul Anadolu yakasında, tercihen Kurtköy civarında oturması.

Aday Kriterleri

5 - 15 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı, Muaf
B sınıfı

Kalite Güvence Sorumlusu pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kalite Güvence Sorumlusu Kalite Güvence Sorumlusu Maaşları Kalite Güvence Sorumlusu Nasıl Olunur? Kalite Güvence Sorumlusu Nedir? Kalite Güvence Sorumlusu İş İlanları
Hakkımızda

2015 yılında gıda, kozmetik ve temizlik ürünlerinde kimyasallardan uzak doğal bir çözüm bulmak için yaptığım araştırmalar beni, fermantasyona ulaştırd

Şirket Sayfasına Git
Yan Haklar

Servis, Yemekhane.

Kalite Güvence Sorumlusu pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kalite Güvence Sorumlusu Kalite Güvence Sorumlusu Maaşları Kalite Güvence Sorumlusu Nasıl Olunur? Kalite Güvence Sorumlusu Nedir? Kalite Güvence Sorumlusu İş İlanları